Våffeljärn med temperaturkontroll

Det är mycket angeläget att ha en justerbar temperaturkontroll för ljusa och fluffiga eller krispiga våfflor. En våffeljärn med temperaturkontroll innehåller övre och nedre våffelgaller kopplade till varandra och konfigurerad för att begränsa ett matlagningsutrymme när de stängs ihop. Matlagringsutrymmet är anpassat för att mottaga smet däri. En elektrisk värmeenhet kan användas för att värma och laga smeten i matlagningsutrymmet för att göra en våffel.

våffeljärn med temperaturkontroll

Se våffeljärn med temperaturkontroll

En temperaturregleringskrets styr värmefunktionen hos den elektriska värmarenheten och innefattar en värmekontrollenhet för styrning av elförsörjning till elvärmarenheten, en sensor för detektering av tillagningstemperaturen i matlagringsutrymmet och för att generera en sensorutgång motsvarande tillagningstemperatur, en användarinmatningsenhet som kan användas för att åstadkomma en tillagningstemperaturinställning och en processorenhet för styrning av värmekontrollerns funktion i enlighet med sensorutgången från sensorn och inställningstemperaturinställningen från användarinmatningsenheten.

våffeljärn med temperaturkontroll

För Liège våfflor, 360 °. Vid 365 ° sönderfaller sockret för snabbt. 360 ° är där du får karamellisering, under koktid, utan bränning. För ”vanliga” våfflor är koktemperaturer på 375 ° bättre.

Severin våffeljärn med temp temperaturkontroll

Severin våffeljärn med temp temperaturkontroll