BÄST I TEST


Hur vi valde

Vi tillbringade flera timmar på att läsa igenom många av de ansedda webbplatser och recensioner på våffel- och våffelmakare, liksom den populära subreddit r/cooking för att avgöra vad som är viktigast i en våffelmaker. Vi grävde djupt in i vad experterna sa var viktigast och inskränkt det stora antalet våffelmakare till bara sex som vi bestämde oss för att vara det bästa övergripande.

Vi valde också bara våffeljärn test som hade nonstickytor, variabla och justerbara kockinställningar, och åtminstone en typ av ”klar” indikator.

 

 top4

Hur vi testade de bästa våffeljernen

Efter att ha begränsat listan över finalister till sex våffelmakare beställde vi dem och lade dem igenom en serie tester på vårt kontor, som alla var avsedda att mäta skillnaderna mellan var och en av våra finalister. Vi tog de uppgifter vi fick från testningen och fakturerade den tillsammans med de funktioner som varje våffeljern erbjuder.

Några av de specifika mätvärdena som vi vägde tungt inkluderar:

  • Hur jämnt var våfflorna kokta
  • Hur konsekventa våffeljernen lagar på en viss inställning
  • Hur lång tid vaffelmaskinen tar för att värma upp
  • Hur länge vaffelmaskinen tar för att laga en våffel
  • Den totala tiden vaffelmaskinen tar för att värma upp och laga två våfflor
  • Ergonomin hos varje våffeljernen, inklusive användarvänligheten för flipper (för modeller med denna funktion)

De fem bästa våffeljärn

Vi mättes också hur effektivt varje våffeljernen kunde producera våfflor som är spröda på utsidan och mjuka på insidan. Medan inte alla föredrar att äta sina våfflor på så sätt bestämde vi oss för att detta var en viktig mätning. Genom vår testning bestämde vi oss för att en våffelmakare som kan laga en vaffel på detta sätt också kan laga lätta / mjuka våfflor, liksom våfflor som är krispiga hela vägen. Efter att ha lagat tiotals våfflor kunde vi bestämma vilken av våra fem bästa våffelmakare som stod som bästa.