Belgiskt våffeljärn 

De flesta känner inte till skillnaderna mellan vanliga våfflor och belgiska våfflor. Det är viktigt att vara bekant med skillnaderna mellan de två typerna av våfflor, det är lika viktigt att känna till historien om dessa två våfflor så att du kan förstå deras skillnad mycket bättre.

KÖP HÖGER NU belgiskt våffeljärn

belgiskt våffeljärn

Historia av de belgiska våfflorna

Dessa våfflor är tysta populära i Europa och Amerika och uppvisades ursprungligen vid ett expo som ägde rum i Bryssel 1958. De introducerades i världen av en belgisk som heter Maurice Vermersch. De var först namngav Bel-Gem Waffles. I 1964 populariserades dessa våfflor i USA under New York World’s Fair 1964.

Skillnader mellan vanliga våfflor och belgiska våfflor

Nedan följer några av de vanliga skillnaderna mellan de två typerna av våfflor.

Storlek
Detta är den mest anmärkningsvärda skillnaden mellan de två typerna av våfflor. Belgiska våfflor är större i storlek jämfört med vanliga våfflor. De har också höga gri mönster och lättare smet i comaparison till vanliga våfflor.
Storlek
De strykjärn som används för att göra belgiska våfflor är tjockare och har djupare rutor som järnet som används för att göra vanliga våfflor. Järnet som används för att göra vanliga våfflor har färre kvadrater som är mindre tjocka jämfört med de av järnet som används för att göra belgiska våfflor.
Fickor
Belgiska våfflor är kända för att ha djupare fickor i jämförelse med deras vanliga motsvarigheter. De djupare fickorna gör dem idealiska för en stor mängd färsk frukt och vaniljglass.
Recept
Vanliga våfflor görs med bakpulver istället för jäst. Detta görs för att ge smeten en hiss. Vanliga våfflor är en litttle denser jämfört med andra våfflor i synnerhet de belgiska våfflorna. Belgiska våfflor är gjorda med användning av jästdeg. De behöver normalt en att slå ett par äggvitorer. Några av de vanliga indikatorerna på en belgisk våffelkvalitet är en skarp brun yta och en fluffig inredning. Belgiska våfflor är stora när de serveras med desserter och vaniljkräm. Vanliga våfflor kan serveras med en drink eller lite fruktsallad. Men belgiska våfflor anses vara mer mångsidiga eftersom de förekommer i flera måltider kurser och inte bara frukost ensam.
Kosta
På grund av deras storlek och de ingredienser som används för att göra dem, är belgiska våfflor väldigt kostsamma jämfört med vanliga våfflor. Även om kostnaden för belgiska våfflor kan variera från ett ställe till det andra säljs det dock expansivt jämfört med olika typer av våfflor.

Liege våfflor

En annan typ av våffel som blir populär i världen är en typ av belgisk våffel som heter Liège. Liege våfflor är en hundra år gammal gata behandla i Belgien, gjord av jäststeg och belgiskt pärlsocker. Detta ger våffeln sin egen naturliga sötma – inga påfyllningar behövs. De är mjukare, sötare och doughier än andra belgiska våfflor. De är också mycket svårare att göra. Våra val är främst för belgiska och amerikanska stilvafflar.

Läs mer om liege våffeljärnet